RUČAK KOJI JE GOTOV ZA POLA SATA: Napravite HRASKAVE KARABTAKE u rerni sa PIRINČEM, jelo koje će se ODMAH POJESTI
Ručak, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

recept

RUČAK KOJI JE GOTOV ZA POLA SATA: Napravite HRASKAVE KARABTAKE u rerni sa PIRINČEM, jelo koje će se ODMAH POJESTI

Obilan ručak od karabataka i pirinča je jeftin i jednostavan

Objavljeno:

Hrskavi karabataci sa pirinčem su odlični ako imate goste ili veći broj ljudi na ručku. Vrlo ukusno, povoljno i jednostavno jelo za pripremu. Odlično se slaže sa boranijom, brokolijem ili salatom. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i belo meso punjeno spanaćem i sirom. A evo i recepta za karabatake sa pirinčem.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

120 g karabataka sa kostima i kožom

1 ½ kašičice soli, podeljeno

¾ kašičice bibera

1 kašika neslanog putera

80 g sitno seckanog žutog luka

2 čena belog luka, mlevena

180 g nekuvanog pirinča

380 ml pilećeg bujona, podeljenog

1 kašika sitno seckanog peršuna

1 srednji limun, isečen na kockice

Pilav
foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Recept za karabatake sa pirinčem

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Zagrejte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Karabatake ravnomerno pospite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera.

Propržite karabatake

Stavite karabatake sa kožom nadole u ​​vatrostalni lonac. Pržite ih dok ne postanu zlatno hrskavi, oko 5 minuta. Okrenite ih i pržite još 3 minuta. Prebacite na tanjir i ostavite na stranu.

Dinstajte luk i pirinač

U isti lonac dodajte puter i istopite ga. Dodajte luk i dinstajte, često mešajući, dok ne postane providan, oko 3 minuta. Dodajte beli luk i dinstajte 1 minut. Dodajte pirinač i dinstajte, mešajući, oko 1 minut.

Pecite u rerni

Umešajte 3 šolje pilećeg bujona i preostali so i biber. Pustite da proključa pa drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna lonca. Stavite karabatake preko pirinča. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sva tečnost ne upije i karabataci ne ispeku, 45 do 55 minuta. Dodajte preostali bujon ako se tečnost upije pre nego što se pirinač i piletina ispeku. Pospite peršunom i po vrhu iscedite limunov sok. Uživajte.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.